foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

hair saloonContact avond iedere tweede vrijdag van de maand.Van 20:00 tot 00:30 uur in Café de IJsendijker. Van IJsendijk straat 397 Purmerend. De volgende avonden zijn: 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december.

06 15379353
-

Transgenders Noord Holland

Agenda

Onze avonden in de IJsendijker

Vrijdag 10 april 2020
Contact avond
Afgelast

Vrijdag 8 mei 2020
Contact avond
Afgelast

Vrijdag12 juni 2020
???
------------------------------

Alonso's Café

Zaterdag 28 maart 2020
Openbare LHBT contactavond
Afgelast
------------------------------

Evenementen

Zaterdag 28 maart 2020
Zaans Regenboog Café 50
Afgelast

Zaterdag 30 mei 2020
Alkmaar Pride
Alkmaarse Grachtenparade
Afgelast
------------------------------

 

 

 

 

Gestrikt - Fay Weldon
- Uitgeverij Pandorra, 2009, 303 blz
GestriktTrisha wordt 'gestrikt' in het jeugdige, strakke, aantrekkelijke lijf van trendy Peter. Sommigen zouden dit als een verbetering van Peter, denkt daar heel anders over. Gestrikt is een hilarische roman over geslachtsverwisseling, klassenverwisseling, chaos en verwarri
In luttele jaren heeft Trisha de miljoenen die ze won in de loterij er door heen gejaagd, zodat ze haar spullen moet laten veilen en een armoedige bovenwoning krijgt, met als tegenprestatie naaiwerk. Althans dat laat Fay Weldon (1931), die al veel (feministische) werken op haar naam heeft staan, de hoofdfiguren meemaken. Want in twee verhaallijnen verneemt de lezer veel rond Trisha en een zekere Peter en zijn vriendin en het echte leven en werken van de schrijfster zelf, inclusief de wijze waarop ze vorm wil geven aan haar romanfiguren. Niet alleen projecteert ze stukjes van haar leven op dat van Trisha, maar ook brengt ze haar interesse in de man/vrouw verhoudingen in praktijk: ze geeft de zielen van Trisha en Peter de gelegenheid om 'over te springen bij het elkaar passeren'. Deze verwisseling zorgt voor grote verwarring, vooral bij de vriendin van Peter. Weldon heeft een knap en erudiet boek geschreven, waarbij de ene lezer vooral geboeid zal worden door de autobiografische elementen, terwijl de ander tevens valt voor de gender problematiek in de roman. Kleine druk..

Copyright © 2020 Stichting Transgenders Noord Holland