^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

hair saloonDe volgende bijeenkomst is vrijdag 9 februari. Zoals altijd in café de IJsendijker te Purmerend. De avond duurt van 20:00 uur tot 00:30 uur. Volgende avonden op 9 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 12 oktober, 9 november en 14 december.

+31(0)615379353

Transgenders Noord Holland

Agenda

Donderdag 8 maart 2018
Partner avond voor partners van
transgenders.

Vrijdag 9 maart 2018
Contact avond

Vrijdag 13 april 2018

Contact avond

Gestrikt - Fay Weldon
- Uitgeverij Pandorra, 2009, 303 blz
GestriktTrisha wordt 'gestrikt' in het jeugdige, strakke, aantrekkelijke lijf van trendy Peter. Sommigen zouden dit als een verbetering van Peter, denkt daar heel anders over. Gestrikt is een hilarische roman over geslachtsverwisseling, klassenverwisseling, chaos en verwarri
In luttele jaren heeft Trisha de miljoenen die ze won in de loterij er door heen gejaagd, zodat ze haar spullen moet laten veilen en een armoedige bovenwoning krijgt, met als tegenprestatie naaiwerk. Althans dat laat Fay Weldon (1931), die al veel (feministische) werken op haar naam heeft staan, de hoofdfiguren meemaken. Want in twee verhaallijnen verneemt de lezer veel rond Trisha en een zekere Peter en zijn vriendin en het echte leven en werken van de schrijfster zelf, inclusief de wijze waarop ze vorm wil geven aan haar romanfiguren. Niet alleen projecteert ze stukjes van haar leven op dat van Trisha, maar ook brengt ze haar interesse in de man/vrouw verhoudingen in praktijk: ze geeft de zielen van Trisha en Peter de gelegenheid om 'over te springen bij het elkaar passeren'. Deze verwisseling zorgt voor grote verwarring, vooral bij de vriendin van Peter. Weldon heeft een knap en erudiet boek geschreven, waarbij de ene lezer vooral geboeid zal worden door de autobiografische elementen, terwijl de ander tevens valt voor de gender problematiek in de roman. Kleine druk..

© 2018 - Transgenders Noord Holland